Vrijwilligers2019-01-11T11:32:10+02:00

VRIJWILLIGERS ZIJN ONMISBAAR

Help je mee met Theaterfestival Vuurol?

Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor ons! Voor, tijdens en na het festival ondersteunen zij de organisatie op uiteenlopende vlakken. Dit kan een grote, maar ook een kleine klus zijn, kort of langer durend. Van het opbouwen van tenten tot helpen in de keuken en van het schilderen van decor tot het bezetten van de kassa en verzorgen van publieksbegeleiding. Omdat vrijwilligers zoveel werk voor ons verzetten, proberen we ook goed voor iedereen te zorgen met lekker eten, eventueel een campingplek en natuurlijk een kijkje in de theaterkeuken tijdens de try-out! We delen je in bij een team, zodat je de mensen waarmee je werkt, leert kennen en daarmee samenwerkt.

Heb je uitgebreide (werk-)ervaring op een specifiek terrein, bijvoorbeeld op financieel, commercieel of organisatorisch gebied? Ben je een ervaren talent? En heb je daar meer tijd/ruimte in gekregen? Misschien heb je zin om ons hiermee ondersteuning te bieden. Dolblij zijn wij met deze aanvullingen voor ons productieteam. Hier bereiden we het festival voor, van het begin tot het eind en samen vormen wij de spil van het Vuurol.

Wat moet je kunnen: je voelt je betrokken en neemt graag verantwoordelijkheid, kunt goed meedenken, bent initiatiefrijk en wil deeltaken zelfstandig oppakken, je houdt van samenwerken en goed communiceren.

Wij willen het jaarlijks verschillend thema van het festival terug laten komen in de vormgeving van het ontvangstterrein, het Dagrecreatieterrein Drakenstein. Dit bedenken we in het Vormgevingsteam, waarin je mee kunt denken en vervolgens help je mee uitvoeren.

Wat je moet kunnen: je kunt creatief denken en doen. Het is fijn als je in het groot durft te denken en werken, met verschillende materialen. Er is ruimte voor mensen die zelfstandig willen werken, maar ook helpers die graag met hun handen bezig zijn en liever opdrachten willen uitvoeren zijn heel welkom.

Je helpt mee met het op- en afbouwen van het festivalterrein, zoals opzetten van kassa’s, ophangen van banners, tenten bouwen en inrichten, route uitzetten en ten slotte opruimen. Handen uit de mouwen en met zijn allen de klus klaren is heel gezellig en geeft veel voldoening. Je ziet het festival vanaf het allereerste begin ontstaan.

Wat je moet kunnen: je houdt van aanpakken en samenwerken, hebt praktisch inzicht, een sterk lijf, uithoudingsvermogen en je bent een doorzetter.

Op het centrale festivalterrein worden de last-minute-kaarten voor voorstellingen verkocht en reserveringen omgewisseld voor polsbandjes.
Als kassamedewerker zorg je dat dit goed verloopt. Je hebt veel contact met het publiek.

Wat je moet kunnen: het is belangrijk dat je secuur werkt en een klantvriendelijke houding hebt.

Je begeleidt het publiek op het festival terrein. Jij verschaft informatie over het festival. Je begeleidt rijen bij de kassa of je begeleidt bezoekers naar voorstellingen en controleert reserveringsbewijzen. Je hebt veel contact met het publiek en bepaalt mede het gezicht van het festival.

Wat je moet kunnen: je bent actief, communicatief en nieuwsgierig. Je kunt de leiding nemen. Je bent benieuwd naar de Vuurol programmering en hoe het festival werkt.

Tijdens het festival zijn er tenten gebouwd waar ongeveer 100 theatermakers, vrijwilligers, grimeurs op een gastvrije manier verwend worden. De catering wordt verzorgd door een cateraar, maar deze kan niet zonder de helpende handen van vele vrijwilligers. Dit betekent het opscheppen en uitgeven van ontbijt, lunch en diner, maar ook het sfeervol en netjes houden van de tent en omgeving en er tijdens de voorstellingen voor zorgen dat de artiesten voldoende foerage hebben. Het is gevarieerd werk en een gezellig team.

Wat je moet kunnen: je hebt oog voor anderen en vindt het leuk om hen te verzorgen en onthalen op jouw werkplek!

Je bent er om de artiesten te ontvangen en de weg te wijzen. Je bent vraagbaak over wat en waar. Je bent een spil achter de schermen.

Wat je moet kunnen: je hebt overzicht, bent sociaal vaardig en hebt een dienstbare opstelling.

Interesse?

Lijkt het je leuk om lid te worden van onze gezellige team? Er is altijd wel wat leuks te doen, zelfs al staat er hierboven niet direct iets bij wat je aanspreekt. Dus…wat houd je tegen?! We kijken er naar uit om je te leren kennen, mail ons op: vrijwilligers@vuurol.nl