Pinksteren2019-03-01T13:22:43+01:00

Pinksteren

Uitpluizen

Voor de Pinkstereditie Vuurol 2019 is het thema: ‘Uitpluizen’

We leven in avontuurlijke tijden. De wereld een caleidoscoop in voortdurende beweging, een maalstroom die ons meesleurt. We rennen achter de feiten aan. Confrontaties en consequenties bespringen ons. Grote en kleine vragen dringen zich voortdurend op. Begrijp jij het nog? Laten we ‘Uitpluizen’ en door de bomen het bos zien. Ga op zoek en vind!

Op 1e en 2e Pinksterdag 2019 gaan we Uitpluizen. Kom het ontdekken, onderzoeken. Wees nieuwsgierig, ga op avontuur. Houd het luchtig, maar ga tot de kern. Laat het lekker waaien, door het bos, dansend in de wind.

Ben jij een artiest die wil uitpluizen?

Voel jij je als maker/artiest geïnspireerd en wil je meedoen? Lees dan snel verder over wat wij van onze artiesten verwachten en meld je aan »

Pinksteren

De Theaterwandeling 2019 vindt plaats op beide Pinksterdagen, 9 & 10 juni van 12.00 uur tot 18.00 uur. Startpunt is het dagrecreatieterrein Drakenstein in Lage Vuursche.

De theaterwandeling biedt een rijkgeschakeerd palet van zo’n 20 voorstellingen, 8 ultra korte voorstellingen en beeldende kunst op de mooiste plekjes in het bos rondom het dagrecreatieterrein. Aan de hand van een plattegrond, een bewegwijzering in het bos en een programma met beschrijving van wat er te beleven is, kies je zelf wat je wilt zien en in welke volgorde. Je loopt zelfstandig jouw theaterwandeling.

De voorstellingen spelen vijf keer per middag; zij starten op het hele of halve uur. Het zijn korte voorstellingen die tussen de 15 en 20 minuten duren. Op de wandelpaden onderweg zult u verrast worden door ultra kleine voorstellingen. Deze ultra kleine voorstellingen, al dan niet mobiel, worden doorlopend gespeeld.

Een belangrijke plaats bij de beeldende kunst wordt nu voor het tweede jaar ingenomen door LandArt. Er worden zeven kunstwerken met de natuur en het thema  als uitgangspunt gemaakt. Vuurol organiseert, als extraatje, een speciale wandeling  langs deze werken. Op de ochtenden voorafgaand aan de start van het festival wordt je meegenomen door de kunstenaars, om hier in alle rust en met achtergrondverhalen van te kunnen genieten. Wil je meewandelen? Dit kun je aangeven bij de aankoop van je reguliere kaartje.

ALVAST EEN INDRUK?

Bekijk impressies van vorig jaar in de aftermovie of het fotoalbum.

Geniet na afloop van een heerlijke BBQ

Na al je theatrale ervaringen tijdens Vuurol wil je natuurlijk even rustig nagenieten. En hoe doe je dat het beste? Door je voor slechts €19 (of €10 voor kids t/m 12 jaar) te laten verrassen met een heerlijke BBQ bij Buiten in de Kuil! Dit extra arrangement reserveer je direct via onze website; koop een losse dagkaart met BBQ en wij geven je reservering door aan Buiten in de Kuil!

        

Fotografie: Maarten Mooiman en Eelco Hofstra

Wie deden mee?

37 x genieten: 18 voorstellingen, 2 belevingen, 8 ultra korte voorstellingen 9 x beeldende kunst! Tip: klik op een voorstelling en stel online je eigen favorieten lijst samen of bekijk het programmaboekje (PDF).

RESERVEER OP TIJD

Vorig jaar waren alle kaartjes uitverkocht, dus reserveer op tijd en verzeker jezelf snel van een kaartje. Bovendien betaal je online minder en hoef je bij aankomst niet zo lang in de rij te staan. Onze speciale kinderkaartjes gelden voor kinderen t/m 12 jaar (de échte kleintjes t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen). De hele vroege boekers kopen kaartjes met Early Bird korting, daarna betaal je online nog steeds minder dan aan de kassa. Bekijk alle prijzen in deze tabel »

T/m 25 mei: Extra Early bird korting!